Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Giouvetsi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony. Wlej wino, wymieszaj i duś, aż wino odparuje. Następnie dodaj sos, 200 ml wody, liść laurowy, cukier oraz sól i pieprz.
  2. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut. Na oddzielnej patelni rozgrzej resztę oliwy i zezłoć na niej makaron. Makaron wymieszaj z gulaszem i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
  3. Przykryj je folią aluminiową i zapiekaj przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. W razie potrzeby zdejmij folię albo dodaj odrobinę więcej wody. Zapiekankę przed podaniem posyp startym serem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz