Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Paella z krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki ugrilluj na patelni grillowej, przełóż je do miseczki, przykryj folią i odstaw. Następnie obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w paski.
  2. Na bardzo dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i obsmaż kiełbasę. Odłóż na talerz. Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i obsmaż krewetki, aż staną się różowe. Zdejmij z patelni. Na patelnię wlej pozostałą oliwę, dodaj cebulę, a kiedy się zeszkli – pomidory. Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut. Dopraw solą, kurkumą i papryką, dodaj listek laurowy, a następnie ryż. Dokładnie zamieszaj i zalej 700 ml wrzątku. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.
  3. Na ryżu umieść kawałki kiełbasy oraz krewetki. Udekoruj paskami papryki, przykryj folią aluminiową i wstaw na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz