Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto z rukolą i pomidorkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i piecz 15 minut w temperaturze 180°C. Bulion podgrzej.
  2. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż 2-3 min. Kiedy się zeszkli, dodaj ryż i smaż kilka minut, często mieszając. Następnie wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu – powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut.
  3. W połowie gotowania dodaj podarte rękoma na mniejsze kawałki listki rukoli, a 4-5 minut przed końcem – dwie trzecie pomidorków. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dopraw pieprzem, skrop oliwą, posyp serem i wymieszaj. Podawaj udekorowane pozostałymi pomidorkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz