Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Dorsz po portugalsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek i cebulę.
  2. Kiedy się zeszklą, dodaj rozdrobnionego dorsza. Dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj około 5 min, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sticksy i wymieszaj. Jajka rozbij do miseczki, dopraw solą i pieprzem, a następnie roztrzep dokładnie widelcem (można dodać do nich trochę mleka lub śmietany, co zapobiegnie wysuszeniu dania).
  3. Wlej do ryby i smaż na średnim ogniu, często mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły. Zanim jajka się zetną, zdejmij potrawę z ognia, posyp dużą ilością pietruszki. Wyłóż na talerz i udekoruj oliwkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz