Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz po portugalsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek i cebulę.
    2. Kiedy się zeszklą, dodaj rozdrobnionego dorsza. Dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj około 5 min, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sticksy i wymieszaj. Jajka rozbij do miseczki, dopraw solą i pieprzem, a następnie roztrzep dokładnie widelcem (można dodać do nich trochę mleka lub śmietany, co zapobiegnie wysuszeniu dania).
    3. Wlej do ryby i smaż na średnim ogniu, często mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły. Zanim jajka się zetną, zdejmij potrawę z ognia, posyp dużą ilością pietruszki. Wyłóż na talerz i udekoruj oliwkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów