Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Steki jagnięce z sałatką grecką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek wymieszaj z połową oliwy, sokiem z cytryny, posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. W marynacie umieść mięso i odstaw je na kilka godzin w chłodne miejsce.
  2. Wymieszaj ogórka, pomidory, cebulę, paprykę i oliwki. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym obficie polej oliwą.
  3. Na warzywach ułóż pokrojoną fetę, posyp solą oraz pieprzem i jeszcze raz polej oliwą.
  4. Mięso odsącz z marynaty i umieść na rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po 5 min z każdej strony.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz