Paella Valenciana - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Paella Valenciana

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki ugrilluj na patelni grillowej, przełóż je do miseczki, przykryj folią i odstaw. Następnie obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w paski. Na bardzo dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż kurczaka i kiełbasę. Odłóż na talerz. Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i obsmaż krewetki, aż staną się różowe. Zdejmij z patelni.
  2. Na patelnię wlej pozostałą oliwę, dodaj cebulę, a kiedy się zeszkli - pomidory. Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut. Dopraw solą, kurkumą i papryką, dodaj listek laurowy, a następnie ryż. Dokładnie zamieszaj i zalej 700 ml wrzątku. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut, po czym wymieszaj z groszkiem. Na ryżu umieść kawałki kurczaka i kiełbasy oraz krewetki.
  3. Udekoruj paskami papryki i papryczkami piri piri, przykryj folią aluminiową i wstaw na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów