Albóndigas z fasolą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Albóndigas z fasolą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki klopsików. Uformuj małe kulki i ułóż je na tacy. Wstaw je do lodówki na czas przygotowania zupy. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek, seler i marchewkę.
  2. Dodaj przyprawy i smaż minutę. Następnie dodaj pomidory, ziemniaki i bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
  3. Do gotującej się zupy wrzuć ostrożnie klopsiki i gotuj całość pod przykryciem przez 15-20 minut, aż mięso się ugotuje. 5 minut przed końcem gotowania dodaj fasolę.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów