Sandacz zapiekany - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sandacz zapiekany

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z sandacza umyj, osusz i oprósz solą. Ułóż je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, przykryj i odstaw na bok.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp kaszę i praż ją przez 5 min. Cebulę i czosnek zeszklij na łyżce oliwy, dodaj posiekane grzyby i suszony tymianek. Wszystko wymieszaj z kaszą, zalej wodą od moczenia grzybów, dodaj sól i gotuj 10 minut. Ugotowaną kaszę ułóż na sandaczu.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C przez 20 min. Podawaj posypane natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów