Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sandacz zapiekany

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z sandacza umyj, osusz i oprósz solą. Ułóż je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, przykryj i odstaw na bok.
    2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp kaszę i praż ją przez 5 min. Cebulę i czosnek zeszklij na łyżce oliwy, dodaj posiekane grzyby i suszony tymianek. Wszystko wymieszaj z kaszą, zalej wodą od moczenia grzybów, dodaj sól i gotuj 10 minut. Ugotowaną kaszę ułóż na sandaczu.
    3. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C przez 20 min. Podawaj posypane natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów