Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Polędwiczki w miodzie z sałatką z selera naciowego z pomarańczą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwiczki oczyść, osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj dokładnie świeżo zmielonym pieprzem i solą. Pokrojoną cebulę włóż do zimnej wody. Miód i musztardę wymieszaj.
  2. Na patelni rozgrzej masło i olej. Smaż polędwiczki po 2,5 minuty z każdej strony. Przełóż je do brytfanki i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 12 min. W międzyczasie przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj rukolę, seler, pomarańcze i odsączoną cebulę. Oliwę połącz z musztardą i syropem klonowym.
  3. Na patelni rozgrzej miód z musztardą. Gdy zacznie się pienić, przełóż na patelnię podpieczoną polędwiczkę i poruszaj patelnią, aby marynata pokryła mięso. Smaż przez 3 minuty, aż miód zgęstnieje. Następnie przełóż polędwiczkę na deskę, pokrój w plastry i pozwól jej odpocząć 5 min.
  4. Polędwiczkę podawaj z sałatką z dressingiem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz