Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Perliczka po poznańsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Perliczkę umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz estragonem lub tymiankiem. Połowę masła i resztę ziół związanych w pęczek włóż do środka perliczki. Otwór zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Przyciśnij skrzydełka perliczki, nóżki zwiąż bawełnianą nitką, po czym zawiń  tuszkę w folię spożywczą i wstaw ją do lodówki na 25 minut.
  2. Perliczkę umieść w dużej brytfance. Obłóż oprószonymi solą ziemniakami i czosnkiem, na mięsie ułóż kawałki masła. Wstaw na 45 min do piekarnika nagrzanego do 190°C. Od czasu do czasu polewaj sosem powstałym podczas pieczenia. Podawaj z fasolką szparagową z pomidorkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz