Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Biała kiełbasa z porem i jabłkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kiełbasę zalej gorącą wodą i odstaw na około 30 min. Pory pokrój na 3-4 cm kawałki, następnie przekrój je wzdłuż. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż na niej pory płaską stroną do dołu. Smaż 2-3 min, po czym zalej 50 ml wody i duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
    2. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Ułóż w nim na przemian jabłka i pory. Na wierzchu połóż kiełbasę. Wszystko zalej cydrem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C. Piecz 20 min. Następnie zmień ustawienia piekarnika na grill lub termoobieg i piecz kiełbasę przez 15 min, podlewając co 5 minut cydrem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów