Biała kiełbasa z porem i jabłkiem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Biała kiełbasa z porem i jabłkiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę zalej gorącą wodą i odstaw na około 30 min. Pory pokrój na 3-4 cm kawałki, następnie przekrój je wzdłuż. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż na niej pory płaską stroną do dołu. Smaż 2-3 min, po czym zalej 50 ml wody i duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Ułóż w nim na przemian jabłka i pory. Na wierzchu połóż kiełbasę. Wszystko zalej cydrem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C. Piecz 20 min. Następnie zmień ustawienia piekarnika na grill lub termoobieg i piecz kiełbasę przez 15 min, podlewając co 5 minut cydrem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów