Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą

Obierz i pokrój w drobną kostkę włoszczyznę.

Przesmaż ją w garnku na maśle aż się skarmelizuje.

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj garść rodzynek, zalej całość dwoma litrami wrzątku i gotuj do połączenia się smaków.
Dopraw solą i pieprzem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

Rybę pokrój w cienkie, długie paski.

Dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut do zrumienienia.

Dodaj usmażoną rybę do zupy.

Całość gotuj jeszcze przez chwilę i zabiel słodką śmietaną.

Na osobnej patelni rozpuść dwie łyżki masła, dodaj łyżkę bułki tartej oraz odrobinę rodzynek i przesmaż razem przez chwilę do momentu, aż bułka się zrumieni.

Zupę podawaj razem z bułką tartą.

Mus twarogowy

Do blendera dodaj 5 żółtek, dwie łyżeczki cukru waniliowego i utrzyj na kogel-mogel. Dodaj połowę twarogu, odrobinę skórki z cytryny i wymieszaj. Udekoruj np. wiórkami kokosowymi i lawendą.

 

 

Składniki ze spiżarni:

seler mały kawałek

pietruszka 1 szt.

marchew 1 szt.

masło Mleczna Dolina kilka łyżek

por mały kawałek

rodzynki Bakallino pół szklanki

wiórki kokosowe Bakallino 1 łyżka

sól Culineo

pieprz Culineo

liść laurowy kilka szt.

ziele angielskie kilka szt.

bułka tarta Pano 1 łyżka

cytryna 1 szt.

olej Słonecznikowy Wyborny  kilka łyżek

śmietanka 30% Mleczna Dolina 1 szklanka

jaja Moja Kurka 5 szt.

cukier waniliowy 2 łyżeczki

lawenda kilka kwiatków

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów