Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą

    Obierz i pokrój w drobną kostkę włoszczyznę.

    Przesmaż ją w garnku na maśle aż się skarmelizuje.

    Kiedy warzywa zmiękną, dodaj garść rodzynek, zalej całość dwoma litrami wrzątku i gotuj do połączenia się smaków.
    Dopraw solą i pieprzem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

    Rybę pokrój w cienkie, długie paski.

    Dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut do zrumienienia.

    Dodaj usmażoną rybę do zupy.

    Całość gotuj jeszcze przez chwilę i zabiel słodką śmietaną.

    Na osobnej patelni rozpuść dwie łyżki masła, dodaj łyżkę bułki tartej oraz odrobinę rodzynek i przesmaż razem przez chwilę do momentu, aż bułka się zrumieni.

    Zupę podawaj razem z bułką tartą.

    Mus twarogowy

    Do blendera dodaj 5 żółtek, dwie łyżeczki cukru waniliowego i utrzyj na kogel-mogel. Dodaj połowę twarogu, odrobinę skórki z cytryny i wymieszaj. Udekoruj np. wiórkami kokosowymi i lawendą.

     

     

    Składniki ze spiżarni:

    seler mały kawałek

    pietruszka 1 szt.

    marchew 1 szt.

    masło Mleczna Dolina kilka łyżek

    por mały kawałek

    rodzynki Bakallino pół szklanki

    wiórki kokosowe Bakallino 1 łyżka

    sól Culineo

    pieprz Culineo

    liść laurowy kilka szt.

    ziele angielskie kilka szt.

    bułka tarta Pano 1 łyżka

    cytryna 1 szt.

    olej Słonecznikowy Wyborny  kilka łyżek

    śmietanka 30% Mleczna Dolina 1 szklanka

    jaja Moja Kurka 5 szt.

    cukier waniliowy 2 łyżeczki

    lawenda kilka kwiatków

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów