Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pasta z brokułami, mortadelą i sosem śmietanowym z żółtkiem oraz sałatka waldorf

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Pasta z brokułami, mortadelą i sosem śmietanowym

    Brokuła podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i pokrój w piórka. Przesmaż z odrobiną oliwy.

    Mortadelę pokrój w cienkie paski i dodaj na patelnię. Podlej odrobiną białego wina. Dopraw solą, pieprzem, odrobiną gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego. Podlej śmietanką oraz kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany i dodaj małe różyczki brokuła.

    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłóż na półmisek, a następnie polej przygotowanym sosem.

    Sałatka waldorf

    Głąb brokuła obierz, pokrój w cienkie paski. Selera i jabłko obierz i również pokrój w cienkie paski. Winogrona przekrój na pół. Wymieszaj razem dodając kilka pasków mortadeli.

    W misce wymieszaj: 4 łyżki majonezu, łyżkę musztardy francuskiej i sok z połowy cytryny. Dopraw odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.

    Podawaj w liściach sałaty z natką pietruszki i surowym żółtkiem.

     

    *SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA

    Cebula 1 szt.

    Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek

    Białe wino 1 szklanka

    Sól Culineo

    Pieprz Culineo

    Gałka muszkatołowa szczypta

    Czosnek granulowany szczypta

    Śmietanka 30% Mleczna Dolina kilka łyżek

    Jabłko 1 szt.

    Majonez Madero 4 łyżki

    Musztarda francuska Madero 1 łyżka

    Cytryna 1 szt.

    Natka pietruszki kilka listków

    Jajko Moja Kurka 1 szt.

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów