Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron ryżowy z wołowiną, fasolką szparagową w ciemnym sosie oraz sałatka z cytrynowej fasolki, wiórków kokosowych z grejpfrutem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Makaron ryżowy z wołowiną

    W moździerzu utrzyj ziarna kolendry. Następnie dodaj szczyptę kurkumy, kminu rzymskiego, curry, kilka obranych ząbków czosnku oraz kawałek imbiru i utrzyj wszystko razem na pastę z odrobiną oleju i łyżką miodu. Fasolkę szparagową wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź.

    Antrykot pokrój w paski i przesmaż chwilę w rozgrzanym woku z odrobiną oleju. Kiedy mięso się zrumieni, dodaj kilka łyżek przygotowanego sosu oraz cebulę pokrojoną w piórka. Przesmaż razem, dodając garść fasolki szparagowej, łyżeczkę sosu sojowego oraz odrobinę wody.

    Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na kilka minut, aż makaron zrobi się miękki.Na półmisek wyłóż odcedzony makaron, przygotowaną wołowinę z fasolką, a całość posyp świeżymi liśćmi kolendry.

    Sałatka z fasolki

    Wyfiletuj grejpfruta i przełóż do miski. Dodaj dwie garści fasolki szparagowej oraz kilka łyżek wcześniej przygotowanego w moździerzu sosu. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerz, posyp sprażonymi wiórkami kokosowymi i świeżymi liśćmi kolendry.

     

    *SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA:

    Kolendra szczypta

    Kurkuma szczypta

    Kmin rzymski szczypta

    Curry szczypta

    Czosnek kilka ząbków

    Imbir mały kawałek

    Olej Słonecznikowy Wyborny kilka łyżek

    Miód Złota Pasieka 1 łyżka

    Czerwona cebula 1 szt.

    Sos sojowy Asia Flavours 1 łyżeczka

    Kolendra kilka listków

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów