Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron ryżowy z cielęciną i warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cielęcinę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw do smaku solą i pieprzem, nasmaruj olejem kokosowym i usmaż na patelni. Dodaj trawę cytrynową, podlej wodą do połowy wysokości mięsa i duś 40 min.  Namoczony makaron odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
    2. W woku rozgrzej resztę oleju. Dodaj cebulę, czosnek, imbir, pora oraz kapustę. Smaż mieszając 2 minuty. Następnie wlej roztrzepane jajka wymieszane z papryką i kolendrą. Smaż mieszając, aż się  zetną. Dodaj uduszoną cielęcinę i makaron, a po 2 minutach smażenia – kiełki fasoli.
    3. Gdy makaron będzie miękki, dopraw do smaku sosem sojowym, sosem ostrygowym, sosem rybnym i cukrem. Zmniejsz ogień i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj dymkę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów