Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Chrupiąca kaczka z ostrym sosem chilli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę przygotuj do pieczenia: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu przy udach. Do środka włóż pomarańcze wymieszane z cukrem i olejem sezamowym, liście laurowe, ząbki czosnku i imbir. Zepnij wykałaczką. Z wierzchu natrzyj solą i sosem sojowym. Odstaw na 20 min, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 165°C.
    2. Piecz 1,5 godz., po czym zwiększ temperaturę do 195°C i piecz jeszcze 4 minuty, by skórka zrobiła się chrupiąca.
    3. Z upieczonej kaczki usuń kości, a mięso pokrój na mniejsze kawałki. Podawaj z ryżem jaśminowym, ogórkiem i porem, ostrym sosem chili i sezamem uprażonym na suchej patelni.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów