Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Burger z karkówką wieprzową, dipem z sałaty i chipsami ziemniaczanymi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Chipsy z ziemniaków

    Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Po około pięciu minutach odcedź ziemniaki na sicie, a następnie smaż na głębokim oleju do momentu, aż ziemniaki zrobią się złociste i chrupiące. Wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posól.

    Burger z karkówką

    Karkówkę przełóż na deskę, dopraw solą oraz pieprzem, skrop oliwą i posyp listkami rozmarynu. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj dwie łyżki masła. Kiedy się rozpuści, polewaj nim smażącą się karkówkę. Mięso odstaw na kilka minut, aby odpoczęło. W małej misce wymieszaj dwie łyżki sosu sojowego z łyżką miodu.

    Karkówkę pokrój w plastry, a następnie wymieszaj z sosem.

    Bułki przekrój wzdłuż i smaż na patelni grillowej od wewnętrznej strony do momentu, aż pieczywo się przyrumieni.

    Sałatę lodową pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj łyżkę musztardy francuskiej, skórkę z jednej cytryny, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszaj.

    Do miski wyłóż trzy łyżki majonezu, pół łyżki chrzanu, łyżkę musztardy, odrobinę octu z białego wina oraz szczyptę ostrej papryki.

    Kilka ogórków oraz cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu. Dopraw solą oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Skomponuj wszystkie składniki w kanapki. Podawaj z chipsami z ziemniaków.

     

    *SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA

    Sól Culineo

    Pieprz Culneo

    Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek

    Rozmaryn 2 gałązki

    Sos sojowy Asia Flavours kilka łyżek

    Masło Mleczna Dolina kilka łyżek

    Majonez Madero 3 łyżki

    Musztarda Madero 2 łyżki

    Chrzan Madero ½ łyżki

    Ostra papryka szczypta

    Olej Słonecznikowy Wyborny kilka szklanek

    Ocet z białego wina 1 łyżka

    Musztarda Madero francuska 1 łyżka

    Miód Złota Pasieka kilka łyżek

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów