Burger z karkówką wieprzową, dipem z sałaty i chipsami ziemniaczanymi - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Burger z karkówką wieprzową, dipem z sałaty i chipsami ziemniaczanymi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Chipsy z ziemniaków

Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Po około pięciu minutach odcedź ziemniaki na sicie, a następnie smaż na głębokim oleju do momentu, aż ziemniaki zrobią się złociste i chrupiące. Wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posól.

Burger z karkówką

Karkówkę przełóż na deskę, dopraw solą oraz pieprzem, skrop oliwą i posyp listkami rozmarynu. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj dwie łyżki masła. Kiedy się rozpuści, polewaj nim smażącą się karkówkę. Mięso odstaw na kilka minut, aby odpoczęło. W małej misce wymieszaj dwie łyżki sosu sojowego z łyżką miodu.

Karkówkę pokrój w plastry, a następnie wymieszaj z sosem.

Bułki przekrój wzdłuż i smaż na patelni grillowej od wewnętrznej strony do momentu, aż pieczywo się przyrumieni.

Sałatę lodową pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj łyżkę musztardy francuskiej, skórkę z jednej cytryny, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszaj.

Do miski wyłóż trzy łyżki majonezu, pół łyżki chrzanu, łyżkę musztardy, odrobinę octu z białego wina oraz szczyptę ostrej papryki.

Kilka ogórków oraz cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu. Dopraw solą oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Skomponuj wszystkie składniki w kanapki. Podawaj z chipsami z ziemniaków.

 

*SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA

Sól Culineo

Pieprz Culneo

Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek

Rozmaryn 2 gałązki

Sos sojowy Asia Flavours kilka łyżek

Masło Mleczna Dolina kilka łyżek

Majonez Madero 3 łyżki

Musztarda Madero 2 łyżki

Chrzan Madero ½ łyżki

Ostra papryka szczypta

Olej Słonecznikowy Wyborny kilka szklanek

Ocet z białego wina 1 łyżka

Musztarda Madero francuska 1 łyżka

Miód Złota Pasieka kilka łyżek

 

*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów