Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Chipsy z ziemniaków
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Po około pięciu minutach odcedź ziemniaki na sicie, a następnie smaż na głębokim oleju do momentu, aż ziemniaki zrobią się złociste i chrupiące. Wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posól.
Burger z karkówką
Karkówkę przełóż na deskę, dopraw solą oraz pieprzem, skrop oliwą i posyp listkami rozmarynu. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj dwie łyżki masła. Kiedy się rozpuści, polewaj nim smażącą się karkówkę. Mięso odstaw na kilka minut, aby odpoczęło. W małej misce wymieszaj dwie łyżki sosu sojowego z łyżką miodu.
Karkówkę pokrój w plastry, a następnie wymieszaj z sosem.
Bułki przekrój wzdłuż i smaż na patelni grillowej od wewnętrznej strony do momentu, aż pieczywo się przyrumieni.
Sałatę lodową pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj łyżkę musztardy francuskiej, skórkę z jednej cytryny, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszaj.
Do miski wyłóż trzy łyżki majonezu, pół łyżki chrzanu, łyżkę musztardy, odrobinę octu z białego wina oraz szczyptę ostrej papryki.
Kilka ogórków oraz cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu. Dopraw solą oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Skomponuj wszystkie składniki w kanapki. Podawaj z chipsami z ziemniaków.
*SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA
Sól Culineo
Pieprz Culneo
Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek
Rozmaryn 2 gałązki
Sos sojowy Asia Flavours kilka łyżek
Masło Mleczna Dolina kilka łyżek
Majonez Madero 3 łyżki
Musztarda Madero 2 łyżki
Chrzan Madero ½ łyżki
Ostra papryka szczypta
Olej Słonecznikowy Wyborny kilka szklanek
Ocet z białego wina 1 łyżka
Musztarda Madero francuska 1 łyżka
Miód Złota Pasieka kilka łyżek
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5