Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sznycle z indyka z ziemniakami i zieloną sałatką z serem pleśniowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Sznycle z indyka ułóż na desce, nakryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z dwiema łyżkami masła przez około 2-3 minuty z każdej strony.

    Sałatę rzymską przekrój wzdłuż i smaż z przekrojonej strony na patelni grillowej przez około 3 minuty. Ziemniaki umyj, pokrój w ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie.

    Ser pokrusz na mniejsze kawałki i wyłóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści. Dodaj kilka łyżek śmietanki oraz skórkę z połowy cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę do połączenia się wszystkich składników.

    Obierz gruszkę i pokrój w półplasterki. Skomponuj całość na talerzu.

    Wybij jajo, oddziel białko od żółtka, a następnie przełóż białko do blendera. Dopraw szczyptą soli i ubij na sztywną pianę. Dodaj dwie łyżki mąki i szczyptę cukru waniliowego. Przełóż do kokilek wysmarowanych masłem i zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez około 5 minut.

    Jabłka umyj i pokrój w półplasterki. Na suchą patelnię wsyp kilka łyżek cukru i podgrzewaj do momentu, aż cukier się lekko skarmelizuje. Następnie dodaj pokrojone owoce i dopraw szczyptą cynamonu. Na zapieczonym cieście ułóż usmażone owoce i ozdób całość listkiem mięty.

     

    *SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA

     

    Cytryna 1 szt.

    Jabłka 2 szt.

    Gruszka 1 szt.

    Jajka Moja Kurka 2 szt.

    Mąka Złote Pola kilka łyżek

    Sól Culineo

    Pieprz Culineo

    Olej słonecznikowy Wyborny 1 szklanka

    Masło Mleczna Dolina kilka łyżek

    Cukier wanilinowy szczypta

    Cukier brązowy  kilka łyżek

    Cynamon szczypta

    Mięta kilka listków

    Śmietanka 30% Mleczna Dolina 1 szklanka

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów