Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek bavette w sosie myśliwskim

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła i podsmaż na niej przez 1-2 min szalotki oraz pieczarki (aż lekko się zezłocą). Wlej wino, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj, aż płyn odparuje o połowę.
    2. W osobnym garnuszku rozpuść resztę masła i wymieszaj je z mąką, po czym dodaj do pieczarek. Całość zalej 1 szklanką wody, wymieszaj i gotuj, aż sos będzie miał kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i po kolei podsmaż na nim mięso – po ok. 1,5 min z każdej strony (dłużej, jeśli mięso ma być bardziej wysmażone). Mięso podawaj z sosem i natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów