Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dynia z kozim serem na kruchym cieście

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do miski przesiej mąkę, dodaj pokrojone w kostkę masło, wbij jajko i posól. Wyrób ciasto. Zawiń je w folię i na co najmniej 2 godziny wstaw do lodówki.
    2. Dynię pokrój w cienkie plastry i piecz w piekarniku przez około 20 minut. Kilka plastrów odłóż do dekoracji. Resztę dokładnie zblenduj. Dodaj jajka i śmietankę. Dopraw i wymieszaj.
    3. Ciasto wyjmij z lodówki. Wyłóż nim formę do tarty, delikatnie nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 30 minut. Na upieczonym spodzie układaj na przemian upieczoną dynię i mus. Wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Posyp rozdrobnionym kozim serem i świeżymi ziołami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów