Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab z jabłkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety delikatnie rozbij, posyp solą i pieprzem. Na dużym ogniu rozgrzej żeliwną patelnię o średnicy 35 cm i rozgrzej na niej olej. Kotlety smaż do zrumienienia z obu stron.
    2. Zdejmij z patelni i umieść w cieple. Na patelni rozpuść masło i smaż na nim jabłka, przez 8 minut, aż zmiękną.
    3. Zalej je winem lub piwem i dodaj kotlety. Duś na średnim ogniu, aż będą całkiem miękkie, po 15 minut na każdą stronę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów