Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gołąbki z mięsem i grzybami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Liście kapusty wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj do miękkości. Osusz i wystudź.
    2. Umyte i oczyszczone grzyby pokrój i przyrumień na maśle. Zdejmij z patelni i dodaj do ryżu. Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Dodaj startą marchewkę, podlej wodą i duś, aż będzie miękka. Dołóż mięso i stale mieszając, delikatnie podsmaż. Dodaj do ryżu i wszystko dokładnie wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem ziołowym, pieprzem oraz słodką papryką.
    3. Z liści kapusty wytnij twardsze zgrubienia i na każdy nałóż porcję farszu. Zwiń jak najciaśniej. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty i ułóż na nich zwinięte gołąbki. Liście kapusty ułóż również na  wierzchu. Całość zalej szklanką wody. Gotuj pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka.
    4. Danie podawaj z sosem pomidorowym lub grzybowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos