Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycy z dynią i pomidorami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Umyj dynię, przekrój i wydrąż  pestki. Tak przygotowaną dynię pokrój w kostkę i przełóż na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia, dodaj kilka łyżek oliwy, dopraw solą  i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Papryki pokrój w cienkie  paski.

    Pora pokrój w półplasterki i przełóż na patelnię z rozgrzaną oliwą. Przesmażaj przez około minutę razem z posiekanym imbirem, a następnie dodaj papryki. Przesmaż wszystko razem, aż warzywa się zrumienią i dodaj przecier pomidorowy.

    Upraż na suchej patelni kolendrę, ziele angielskie oraz kminek, przełóż do moździerza i dokładnie utrzyj i dodaj do gulaszu, aby go doprawić.

    Dodaj ciecierzycę i duś razem przez kilka minut do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec dodaj upieczoną dynię i wymieszaj dokładnie.

    Serniki z tofu

    Na patelnię  wsyp szklankę cukru, dodaj szklankę wody i gotuj całość do momentu uzyskania gęstego syropu. Imbir obierz i pokrój w cienkie słupki i dodaj do syropu cukrowego. Podgrzewaj razem, aż imbir się skarmelizuje.

    Do blendera przełóż część pieczonej dyni, odrobinę posiekanego imbiru oraz tofu i zmiksuj na gładką masę. Wyłóż do szklaneczek, ozdób kandyzowanym imbirem i miętą.

     

    *Składniki dodatkowe - spiżarnia

    Czosnek kilka ząbków

    Cukier Słodka Łyżeczka 1 szklanka

    Por mały kawałek

    Sól Culineo

    Pieprz Culineo

    Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek

    Kolendra

    Mięta kilka listków

    Ziele angielskie

    Kminek

    Bazylia kilka listków

    Natka pietruszki kilka listków

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów