Stek po portugalsku - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Stek po portugalsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojony czosnek rozłóż na stekach. Rozgrzej na patelni nieco margaryny i smaż steki z obu stron po 3-5 minut na średnim lub dużym ogniu. Dopraw steki solą i mielonym pieprzem, a następnie zdejmij z patelni.
  2. Skrobię rozprowadź w białym winie i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj kostkę mięsną. Gotuj 3-4 minuty, często mieszając.
  3. Do gotowego sosu włóż steki i podgrzej je. W międzyczasie przygotuj jajka sadzone na oliwie.
  4. Steki podaj z plasterkiem szynki, jajkiem sadzonym na każdym z nich oraz pokrojonymi w cienkie plasterki i usmażonymi w głębokim tłuszczu ziemniakami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy