Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczone żeberka z ciecierzycą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żeberka dopraw solą. Ocet wymieszaj z przyprawą Culineo, miodem i rozmarynem – powstałą mieszanką nasmaruj mięso i odstaw je na ok. 30 minut. Następnie żeberka umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 1,5 godz. do piekarnika rozgrzanego do 130°C. W połowie pieczenia przewróć je na drugą stronę.
    2. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek i boczek. Dodaj ciecierzycę, wymieszaj i dopraw solą. Zalej 1 litrem wody, przykryj i gotuj przez około 20 minut. Pokrojone żeberka podawaj z ciecierzycą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos