Wołowina mielona w stylu Kari curry - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Wołowina mielona w stylu Kari curry

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W szerokim garnku rozgrzej (nie za mocno) olej kokosowy. Dodaj imbir, trawę cytrynową, cebulę i czosnek, smaż przez chwilę bardzo energicznie mieszając. Następnie dodaj wołowinę i sos Sriracha. Dopraw solą morska i pieprzem, po czym podlej 1,5 szklanki wody.
  2. Ciągle mieszając, dodaj kolendrę, cynamon, imbir mielony i kurkumę. Duś ok. 30 min. Następnie dodaj pomidorki. Gotuj tak długo, aż pomidorki zagęszczą sos. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko i posiekaną dymką.

Przepis z Moich Smaków Życia

45 min

4 porcje

łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy