Wolno pieczona wołowina teriyaki - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Wolno pieczona wołowina teriyaki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę natrzyj solą i pieprzem. Zrumień na łyżce oleju (3-4 minuty z każdej strony), przełóż na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 130°C. Piecz 2,5 godz. Po 60 minutach i ponownie 10-15 min przed końcem pieczenia mięso posmaruj sosem teriyaki połączonym z miodem. Upieczone mięso przykryj i odstaw na 20 min.
  2. Makaron ugotuj i przelej wodą. Następnie wymieszaj z imbirem i dymką, skrop sosem sojowym, resztą oleju i octem. Osobno podaj pokrojone ogórki.

3 godz.

6 porcji

Łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy