Placuszki z krewetek z sosem chilli - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Placuszki z krewetek z sosem chilli

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki obierz, usuń ogonki i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem. Masę krewetkową przełóż do miski, dodaj jajko, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem rybnym, sokiem z połowy limonki i pieprzem. Dodaj groszek, połowę papryczki chilli i dymki. Dobrze wymieszaj.
  2. Czubatą łyżką podziel na porcje. Dłońmi uformuj kulki, spłaszcz je na placuszki i oprósz z obu stron mąką. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  3. Podawaj z sosem przygotowanym z sosu rybnego, wymieszanego dobrze z cukrem, resztą papryczki chilli oraz dymki i sokiem z połowy limonki.

25 minut

4 porcje

łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos