Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mięso z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso z kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na patelni grillowej po 2 min z każdej strony. Odłóż w ciepłe miejsce.
    2. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim cebulę, imbir i czosnek. Dodaj sos Patak’s i gotuj na małym ogniu ciągle mieszając. Do sosu dodaj kolendrę i pokrojone w ćwiartki pomidorki. Wymieszaj. Gotuj 5 min. Na talerzu ułóż ugrillowane mięso, polej je sosem.

    25 min

    4 porcje

    łatwe

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos