Mięso z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mięso z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na patelni grillowej po 2 min z każdej strony. Odłóż w ciepłe miejsce.
  2. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim cebulę, imbir i czosnek. Dodaj sos Patak’s i gotuj na małym ogniu ciągle mieszając. Do sosu dodaj kolendrę i pokrojone w ćwiartki pomidorki. Wymieszaj. Gotuj 5 min. Na talerzu ułóż ugrillowane mięso, polej je sosem.

25 min

4 porcje

łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos