Kotlety cielęce z salsą verde - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kotlety cielęce z salsą verde

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj ze sobą czosnek, natkę pietruszki i sok z cytryny. Dodaj żółtka jajek przetarte przez sitko, odciśniętą z wody bułkę oraz sól. Dolej oliwę i mieszaj, rozcierając dokładnie składniki na gładką masę.
  2. Paprykę, cukinię, cebulę, bakłażana i pomidorki nadziej na przemian na patyczki do szaszłyków. Smaż z każdej strony na dużym ogniu, na rozgrzanej oliwie.
  3. Kotlety przypraw solą i pieprzem, natrzyj oliwą i smaż z dodatkiem rozmarynu na mocno rozgrzanej patelni grillowej po 3,5 minuty z każdej strony.
  4. Podawaj z szaszłykami i salsą verde.

ilość :2 porcje

czas przygotowania: 30 minut

 trudność: średnio trudne

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów