Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rotolo agli spinaci - Ślimaki makaronowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidory przelej do żaroodpornego naczynia, dodaj szalotki i 2 ząbki czosnku, oregano, sól i cukier. Wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
    2. Na oleju zeszklij pozostały czosnek, dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj. Przestudź.
    3. Płaty makaronu partiami krótko obgotuj przez 3 min w gorącej wodzie i połóż na desce. Na każdym płacie ułóż porcję szpinaku, posyp serem, zroluj i przetnij na trzy części. Gotowe ślimaki włóż do sosu, przykryj folią i zapiekaj 20-25 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy