Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grochówka z boczkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso zalej wrzącą wodą na 2 minuty, aby się sparzyło. Następnie włóż je do garnka razem z grochem oraz włoszczyzną i zalej taką ilością wody, żeby przykryła wszystkie składniki. Gotuj na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (dolewając wody w razie potrzeby).
    2. Mięso i włoszczyznę wyjmij z garnka i pokrój w kostkę. Groch zmiksuj, dodaj ponownie mięso i włoszczyznę razem z ziemniakami i przyprawami. Gotuj jeszcze kilkanaście minut, aż ziemniaki będą miękkie. Cebulę podsmaż na oleju i dodaj do zupy. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, można podczas smażenia dodać do cebuli trochę mąki.
    3. Gotową zupę podawaj z grzankami i plasterkami boczku podsmażonymi na chrupko na suchej patelni.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów