Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Figowe tiramisu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru na jasną masę. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem reszty cukru.
    2. Ricottę wymieszaj z dżemem figowym, a następnie z żółtkami, dodając je po jednej łyżce. Na koniec całość połącz delikatnie z pianą z białek.
    3. Biszkopty zanurzaj na chwilę z obu stron w kawie i układaj obok siebie na dnie płytkiego naczynia. Wyłóż na nie połowę masy serowej, po czym przykryj ją drugą warstwą biszkoptów i masy. Wygładź powierzchnię deseru i wstaw go na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.

    6 porcji

    30 minut + schładzanie

    Średnio trudne  

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy