Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Halloumi pieczone z papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na nieprzywierającej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Oprósz ją solą, dodaj paprykę i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
    2. Rozgrzej mocno patelnię grillową, skrop ją resztą oliwy i ułóż plastry sera halloumi. Smaż po 1 minucie z każdej strony.
    3. Przygotuj 4 kwadratowe kawałki folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję papryki i plaster sera. Oprósz ziołami śródziemnomorskimi i zawiń, formując szczelne pakieciki. Ułóż je na blasze do pieczenia i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C
    4. Przed podaniem otwórz pakieciki, ser udekoruj bazylią. Podawaj z paluszkami chlebowymi.

    4 porcje

    25 minut

    Średnio trudne  

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów