Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczony boczek z czerwonym pesto

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki wyszoruj i pokrój na ósemki. Dopraw solą, papryką i 1 łyżką oregano, wymieszaj z passatą i 2 łyżkami oliwy, po czym ułóż na blasze do pieczenia. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
    2. Plastry boczku dopraw z obu stron solą, umieść na kratce do pieczenia i włóż ją do piekarnika, nad pieczące się ziemniaki. Piecz 15 minut, w połowie tego czasu przewracając na drugą stronę.
    3. Ogórki i pomidory pokrój w kostkę, wcześniej usuwając gniazda nasienne. Wymieszaj je z pozostałą oliwą i oregano.
    4. Upieczone mięso posmaruj pesto. Podawaj z ziemniakami i sałatką.

    4 porcje

    50 minut

    Średnio trudne

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów