Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z dzika z borowikami (4 porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso i borowiki umieść w garnku, przykryj pokrywką i gotuj, aż grzyby się rozmrożą.
    2. Cebulę pokrój w dużą kostkę, czosnek w cienkie plasterki, dodaj do mięsa.
    3. Zalej wszystko bulionem lub wodą, dodaj miód, sól i pieprz.
    4. Zmniejsz ogień do minimum, gotuj przez 2 godziny.
    5. Gruszkę pokrój w plastry i zrumień na maśle. Dodaj tymianek.
    6. Gruszkę z tymiankiem dodaj do gulaszu.

    Czas przygotowania: 2h 30 min 

    Uwielbiasz ryby, ale nieco przejadły Ci się już „klasyczne” ryby morskie, takie jak makrela, dorsz czy mintaj? Nawet przeplatanie ich z potrawami z ryb rzecznych i jeziornych, jak karp bądź pstrąg, nie wprowadza do Twojego jadłospisu wystarczająco satysfakcjonującego urozmaicenia? Jeśli masz ochotę na prawdziwą rybną rewolucję na talerzu, chcesz czegoś więcej niż standardowego fileta w panierce, serwowanego z frytkami i sałatką, koniecznie sięgnij po fantastyczny przepis na suma zapiekanego w śmietanie z ćwikłą! Jak przygotować te pyszności?

    Pomimo tego, że danie to prezentuje się naprawdę okazale (a jeszcze lepiej smakuje!), tak naprawdę jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Śmiało możesz je podać zarówno w ramach rodzinnego obiadu, romantycznej kolacji na ciepło, jak również podczas wykwintnego przyjęcia, na którym z pewnością zbierzesz same pochwały.

    Zacznij od przygotowania farszu do ryby. Pokrój drobno świeżą natkę pietruszki oraz pęczek cebulki dymki, a następnie wymieszaj je z jogurtem greckim, śmietaną i ćwikłą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Każdy z filetów z suma podziel na cztery części. Przygotuj papier do pieczenia – potnij go na niezbyt szerokie kawałki o długości do 30 cm. Na każdym pasku papieru wyłóż plaster ryby, posmaruj go wcześniej zrobionym farszem i zawiń. Tak przygotowane ryby włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, piecz przez 20 minut i… Smacznego!

     

    Meta title: Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą - przepis na pyszny obiad | Biedronka

    Meta description: Dania z ryby nie muszą być zawsze takie same! Czego warto spróbować, aby odkryć nowe i pyszne smaki? Suma! Zobacz jak go przyrządzić!

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos