Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Panna cotta z galaretką z granatami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mleko z cukrem podgrzewaj do granicy zagotowania. Do ciepłego płynu dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Połącz z maślanką. Wlej do miseczek, wstaw do lodówki, do stężenia (najlepiej na całą noc). 
    2. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. 
    3. Na zastygniętą panna cottę wyłóż nasiona granatu (pozostaw ok. 1/3 szklanki do ozdobienia wierzchu). Zalej ostudzoną galaretką, ponownie wstaw do lodówki. Podawaj z nasionami granatu na wierzchu.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    5 głosów