Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ciasto herbatnikowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody i pozostaw, by napęczniała. Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (30 s przy maksymalnej mocy). Śmietankę ubij z cukrem na sztywną pianę, wymieszaj z żelatyną. Dno tortownicy (z wyjmowanym dnem) wyłóż warstwą herbatników zamoczonych na chwilę w kawie. 
    2. Na herbatnikach połóż pierwszą warstwę bitej śmietany i przykryj ją kolejną warstwą ciastek namoczonych w kawie. Czynność tę powtarzaj, aż wykorzystasz wszystkie składniki, przy czym ostatnią warstwę powinna stanowić bita śmietana. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 4 godz. Przed podaniem posyp pokruszonymi herbatnikami i wyjmij z formy.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    13 głosów