Sałatka z łososia z chrupiącym makaronem vermicelli - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z łososia z chrupiącym makaronem vermicelli

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia smaż na patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony. Obranego melona pokrój w kostkę, można też, przy pomocy specjalnej łyżeczki, wyciąć z miąższu kulki. Surowy makaron wrzuć do gorącego oleju. Po chwili, gdy napęcznieje, szybko wyjmij go i odsącz na papierowym ręczniku. 
  2. W oddzielnych miseczkach ułóż listki szpinaku, cząstki limonki, pomidorki, marynowany imbir i kawałki melona. Na wierzchu każdej sałatki ułóż kawałek łososia. Polej sosem Teriyaki, udekoruj makaronem oraz paskami nori.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów