Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Na średnim ogniu podsmaż  cebulę i czosnek, dodaj szpinak i smaż około 5 minut. Przestudzony szpinak przełóż do miski. Dodaj do niego Ricottę i jajka, dopraw solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki. 
    2. Na dnie dużego i płaskiego naczynia do zapiekania rozsmaruj grubszą warstwę beszamelu. Rurki cannelloni nadziewaj farszem szpinakowym i układaj jedną obok drugiej, dość ciasno, w naczyniu. Posyp serem i przykryj kolejną warstwą beszamelu. Naczynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 
    3. Piecz około 30 minut, aż cannelloni zarumienią się z wierzchu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos