Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Soczysta karkówka duszona w miodzie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso umyć, osuszyć. Zrobić w nim kilka nacięć na 1/3 głębokości, co 2 cm, a następnie natrzeć papryką, majerankiem, oregano, solą i pieprzem. Odstawić na ok. 20 minut. 
    2. Karkówkę obsmażyć na rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumieni. Następnie polać ją miodem, koncentratem pomidorowym i ketchupem. 
    3. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć pokrywką. Piec ok. 80 min w temperaturze 180°C. W drugiej połowie pieczenia co kilkanaście minut polewać pieczeń powstałym sosem. Upieczone mięso pokroić w plastry i podawać z opiekanymi ziemniakami.

    Przepis mamy pana Pawła z Włocławka


    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów