Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Meksykańska zupa z paprykową łopatką wieprzową i fasolą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną łopatkę dopraw pokruszonym liściem laurowym, czosnkiem oraz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, smaż aż się zarumieni około 5-7 min. Po tym czasie dodaj cebulę, smaż 2-3 min. Dodaj paprykę ostrą, słodką, koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki. Podduś całość przez kolejne 2-3 min, następnie zalej wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 40 min. 
  2. Po tym czasie wsyp paprykę pokrojoną w paski, fasolę osączoną z płynu oraz oregano. Gotuj dodatkowe 15 min. Dopraw solą, ewentualnie pieprzem.
  3. Na suchej, rozgrzanej patelni upraż kawałki tortilli, po 20 sekund z każdej strony (aż do uzyskania rumianego koloru). Zupę podawaj w miseczkach, posypaną startym serem, kleksem kwaśnej śmietany oraz chrupiącą tortillą. Aby złagodzić intensywny smak zupy, na osobnym talerzyku podaj cząstkę limonki, rzodkiewkę pokrojoną w cząstki oraz porwaną sałatę lodową. 

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz