Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Meksykańska zupa z paprykową łopatką wieprzową i fasolą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną łopatkę dopraw pokruszonym liściem laurowym, czosnkiem oraz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, smaż aż się zarumieni około 5-7 min. Po tym czasie dodaj cebulę, smaż 2-3 min. Dodaj paprykę ostrą, słodką, koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki. Podduś całość przez kolejne 2-3 min, następnie zalej wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 40 min. 
  2. Po tym czasie wsyp paprykę pokrojoną w paski, fasolę osączoną z płynu oraz oregano. Gotuj dodatkowe 15 min. Dopraw solą, ewentualnie pieprzem.
  3. Na suchej, rozgrzanej patelni upraż kawałki tortilli, po 20 sekund z każdej strony (aż do uzyskania rumianego koloru). Zupę podawaj w miseczkach, posypaną startym serem, kleksem kwaśnej śmietany oraz chrupiącą tortillą. Aby złagodzić intensywny smak zupy, na osobnym talerzyku podaj cząstkę limonki, rzodkiewkę pokrojoną w cząstki oraz porwaną sałatę lodową. 

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz