Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Policzki dopraw solą i podsmaż z obydwu stron na połowie oliwy. Odłóż je na talerz. Do garnka wlej resztę oliwy i wsyp czosnek, cebulę i pora. Zmniejsz ogień i smaż przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj marchewkę oraz listek laurowy, przykryj pokrywką i duś przez około 10 minut. 
  2. Następnie wlej wino i duś bez przykrycia przez 2-3 minuty. Dodaj sos Tomate Frito oraz policzki wieprzowe. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut, aż policzki będą miękkie.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz