Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa krem z soczewicy z pulpecikami z indyka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej cebulę, czosnek oraz marchew. Dopraw solą i pieprzem. Po 4-5 min wsyp soczewicę, dodaj koncentrat pomidorowy i smaż 2-3 min. Zalej wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 20-25 min, aż warzywa będą miękkie. 
  2. Po tym czasie zmiksuj za pomocą blendera. Dopraw miodem, solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj z posiekaną kolendrą. 2 łyżki sezamu upraż na mocno rozgrzanej patelni przez 2 min, mieszając co chwilę.
  3. W czasie, kiedy zupa będzie się gotować, w rondelku zagotuj osoloną wodę. Mięso wymieszaj z jajem, bułką tartą, 1 łyżką uprażonego sezamu oraz posiekaną miętą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj malutkie pulpeciki, wrzucaj na wrzątek. Gotuj ok. 5 min od ponownego zagotowania wody. Krem podawaj z pulpecikami i kleksem gęstego jogurtu z kolendrą oraz resztą uprażonego sezamu.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz