Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żurek z białą kiełbasą i grzybami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę z czosnkiem oraz kminkiem. Zalać bulionem dodać ziemniaki, grzyby,majeranek, liście laurowe i ziele angielskie. 
    2. Gotować 10 min wlać żurek, dodać chrzan oraz białą kiełbasę dodać.Gotować dodatkowe 20 min, następnie wlać śmietankę wymieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami gorącej zupy.
    3. Żurek podawać z jajkiem na twardo.

    Czas przygotowania : 1 godzina

    Ilość porcji : 4-6

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów