Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg pieczony z warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki, marchewkę, brokuła i cebulę wymieszać (garstkę małych różyczek brokuła odłożyć). Dodać oliwę oraz słodką paprykę, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i odrobinę soli. Wymieszać i przełożyć do prostokątnej formy. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Czasami mieszać. 
    2. Ryby dokładnie umyć, natrzeć solą i odrobiną pieprzu, skropić sokiem z połówki cytryny. Do środka włożyć masło, natkę pietruszki, pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz odłożone wcześniej i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. 
    3. Ryby położyć na podpieczonych warzywach i piec dodatkowe 20 minut. Podawać od razu z cząstkami cytryny. 

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 min

    Ilość porcji: 2 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów