Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tortellini z Gorgonzolą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Tortellini to typowy dla Bolonii i Modeny rodzaj włoskiego makaronu faszerowanego różnymi nadzieniami. Bardzo często jada się je w Boże Narodzenie - podaje się je wówczas w rosole, posypane tartym parmezanem.

    1. W rondlu rozpuść część masła, dodaj Gorgonzolę, śmietanę i Grana Padano. Gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż  składniki się rozpuszczą i utworzą jednolity sos.
    2. Na wysmarowanej olejem blasze ułóż plastry salami i wstaw je na 10 min do nagrzanego do 190°C piekarnika. Tortellini ugotuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Odcedź i dodaj do sosu.
    3. Dodaj resztę masła, a jeśli sos jest za gęsty – również odrobinę wody z gotowania tortellini. Podaj z chrupiącym salami, posypane orzechami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów