Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg łososiowy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni (na oliwie) zeszklij drobno posiekany por, dodaj pokrojone w małą kostkę marchewkę i paprykę. Smaż kilka minut na małym ogniu.( czas trwania 5 min)
    2. Warzywa zasyp soczewicą, dodaj liść laurowy i zalej płynem (bulionem lub wodą). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka (nierozgotowana). Przypraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie mieszanką curry.( czas trwania 15 min)
    3. Rybę przypraw do smaku, obtocz w mące (strzepnij jej nadmiar). Usmaż ją z obu stron na złoto, podawaj na ciepło z soczewicą. Posyp natką pietruszki. ( czas trwania 10 min)

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy