Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pad Thai z krewetkami i tofu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Każdy, kto będzie w Tajlandii, powinien choć raz spróbować słynnego Pad Thai. Proste i sycące danie z makaronu smażonego z dodatkiem jajek oraz warzyw, mięsa lub krewetek można kupić w jednym z ulicznych stoisk, jakich pełno na ulicach Bangkoku.

    1. Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, a gdy zrobi się biały dobrze odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Tofu zrumień z każdej strony na rozgrzanym oleju, po czym przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    2. Na bardzo rozgrzany olej kokosowy wbij jajka i energicznie zamieszaj. Dodaj krewetki i usmażone tofu, a następnie namoczony makaron. Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 minuty. 
    3. Dodaj sos Pad Thai, orzeszki, cukier trzcinowy, dymkę i odsączone kiełki fasoli.Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Każdą porcję podaj z połówką limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos