Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Klopsiki w sosie jogurtowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do mielonego mięsa dodaj posiekaną cebulę, 1 łyżkę posiekanej mięty, skórkę z cytryny, oregano, łyżkę mąki i sól. Dokładnie wymieszaj. Ulep niewielkie kulki i obtocz je w mące. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
  2. Włóż klopsiki i zrumień je na średnim lub mocnym ogniu, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę. Zmniejsz ogień i smaż mięso pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie przełóż do innego naczynia. Na patelnię wlej jogurt i podgrzej go na wolnym ogniu, systematycznie mieszając.
  3. Przypraw sos solą i pieprzem, włóż do niego klopsiki. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 5 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią. Gotowe danie posyp natką pietruszki i miętą. Podaj z pokrojoną w plasterki czerwoną cebulą.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz