Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Klopsiki w sosie jogurtowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do mielonego mięsa dodaj posiekaną cebulę, 1 łyżkę posiekanej mięty, skórkę z cytryny, oregano, łyżkę mąki i sól. Dokładnie wymieszaj. Ulep niewielkie kulki i obtocz je w mące. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
    2. Włóż klopsiki i zrumień je na średnim lub mocnym ogniu, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę. Zmniejsz ogień i smaż mięso pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie przełóż do innego naczynia. Na patelnię wlej jogurt i podgrzej go na wolnym ogniu, systematycznie mieszając.
    3. Przypraw sos solą i pieprzem, włóż do niego klopsiki. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 5 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią. Gotowe danie posyp natką pietruszki i miętą. Podaj z pokrojoną w plasterki czerwoną cebulą.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów